Redenen waarom verkooptraining noodzakelijk is

U wilt uw eigen e-commerce site lanceren. Maar je hebt geen idee welke stappen je moet nemen om het goed te ontwikkelen. U hebt al een online winkel, maar uw verkoop komt niet van de grond. U bent gepassioneerd door de wereld van de online verkoop, zodat u er op een dag een volwaardig beroep van kunt maken, enz. Natuurlijk zijn er, ongeacht de omstandigheden en situaties, vele redenen waarom verkooptraining noodzakelijk is.

E-handel, een enorme en groeiende markt

In 2020 zal de markt voor e-handel volgens de Federatie voor e-handel en verkoop op afstand een omzet van meer dan 120 miljard euro hebben bereikt. Deze snelle stijging is niet verrassend. De aankoop van diensten en producten online is volledig geïntegreerd in de gewoonten van de consument. In Europa heeft de meerderheid van de bevolking deze manier van consumeren in het dagelijks leven overgenomen. Op het web gebaseerde handel is derhalve gericht op alle Internetgebruikers die oud genoeg zijn om op gespecialiseerde verkoopsites te kopen. Het volgen van een verkoopcursus en het beschikken over een e-commerce platform heeft bovendien het enorme voordeel dat u kunt profiteren van een winkel die te allen tijde in alle landen van de wereld toegankelijk is. Het is onmogelijk niet van deze gelegenheid gebruik te maken en de onbetaalbare voorrechten te missen die het starten van een Internetwinkel u kan brengen. Aankoop van reizen, cultuurgoederen, kleding, diensten... De lijst van wat u via een online winkel kunt verkopen is eindeloos.

Verwerf een brede waaier van kennis (digitale marketing, CMS, juridisch)

Het volgen van een verkoopopleiding stelt u in staat u onder te dompelen in de wereld van webmarketing en u vertrouwd te maken met de verschillende digitale marketinginstrumenten zoals betaald zoeken (SEA), natuurlijk zoeken (SEO), e-mailen, community management en webteksten schrijven. Een brede basis van kennis die nodig is als u echt de zichtbaarheid van uw online winkel wilt ontwikkelen en klanten wilt aantrekken terwijl u bestaande consumenten wilt behouden. Met een gespecialiseerde verkooptraining kunt u ook ingaan op de wettelijke eisen van internetwinkels, met bijvoorbeeld de kwestie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die sinds 2018 van kracht is. Ten slotte kunt u zeker leren hoe u een onlinewinkel ontwerpt en beheert via gespecialiseerde software zoals CMS (content management systems) waarmee u websites kunt ontwerpen zonder te hoeven coderen met webtalen als HTML, CSS, JavaScript of PHP. Als u echter een onlinewinkel naar uw smaak wilt aanpassen en meer of minder complexe functies wilt toevoegen, moet u webontwikkeling leren via bijscholing of een gespecialiseerde opleiding in onlineverkoop.

Plan du site