Wat zijn de populairste sporten in de VS?

Gepubliceerd op : 05 januari 20223 min leestijd

Amerikanen houden van sport, zoals blijkt uit de manier waarop de televisie wordt gekaapt wanneer een groot sportevenement begint. Als je je afvraagt waarom Big Bang Theory zo laat begint, is dat omdat CBS honkbal verslaat. Of waarom er een enorme winterstop is rond november? Dat komt omdat de NFL in de hoogste versnelling gaat voor de Super Bowl. U begrijpt het al, Amerikanen houden van sportevenementen en wij hebben de top drie uitgekozen om erachter te komen waarom ze zo populair zijn.

American Football

Verwar dit nooit met ‘voetbal’. American football is een brutale sport die een kruising is tussen voetbal en rugby. Of, anders gezegd, het is waar een groot team van massieve mannen zich opstelt en hoopt langs de tegenstander te komen om een touchdown te scoren. De sport heeft de laatste tijd nogal wat stof doen opwaaien door de aanvaringen van sterspelers met de wet. Om nog maar te zwijgen over de manier waarop de competitie omgaat met het belangrijke probleem van misbruik van vrouwen in de NFL. Maar afgezien van de controverse, American football is ongelooflijk leuk om te spelen, al is het behoorlijk gevaarlijk. De tackles zijn bruut en er zijn geen echte regels over hoe iemand getackeld mag worden, behalve dat hij niet aan zijn helm mag trekken. Als u overweegt aan American football deel te nemen, maar bang bent geblesseerd te raken, vrees dan niet. American football-spelers dragen enorme stukken van wat in wezen een harnas is om hen te beschermen tegen de zware klappen die zij tijdens het spel krijgen. Hoe gevaarlijk American football ook kan zijn, het is nog altijd even populair. De Super Bowl wordt in februari in landen over de hele wereld bekeken.

Honkbal

Niet zo veel vulling voor deze. Een korte broek, een honkbalshirt en een goed paar gegoten honkbaltenues, en je bent klaar om te gaan. Toch kan het verstandig zijn in een beker te investeren, want u wilt niet meemaken dat een honkbal u zonder bescherming op uw speciale plaats treft. Honkballen zijn erg krachtig, vooral wanneer ze in de sweet spot van de knuppel worden geslagen. Honkbal wordt algemeen beschouwd als Amerika’s favoriete tijdverdrijf. Hoewel het over de hele wereld wordt bekeken, vinden veel buitenlanders het moeilijk te begrijpen waarom. Honkbal is een ongelooflijk lang en traag spel om naar te kijken, maar hetzelfde kan worden gezegd van cricket, voetbal en tennis. Bovendien komt alles tot leven zodra iemand een homerun slaat, en de snelheid waarmee de beste werpers kunnen gooien is een lust voor het oog. Om honkbal te begrijpen, moet je waarschijnlijk naar een wedstrijd gaan. Eenmaal daar, zult u zich verliezen in de euforie van het genieten van de sport terwijl u een hotdog eet en een fles bier drinkt.

Basketbal

Basketbal heeft niet zoveel controverse gekend als de andere twee sporten op deze lijst. Spelers worden niet vaak opgeroepen om steroïden te gebruiken, en ze komen meestal ook niet in de problemen met de wet. In tegenstelling tot honkbal is basketbal een snelle sport, met een bepaald aantal punten dat in een paar minuten wordt gescoord. Tegenwoordig zijn de spelers ongelooflijk om naar te kijken en wordt het kijken naar hen door sommigen omschreven als poëzie in beweging.

Dus daar heb je het, drie van de meest populaire sporten voor Amerikanen. Andere eervolle vermeldingen zijn voetbal, boksen en hockey.

Plan du site